TASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám


TASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám

     Žilina 7. novembra (TASR) – Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie Ozbrojených síl Slovenskej republiky (SŠO OS SR) sa stal plukovník Jaroslav Krám. Funkciu veliteľa prevzal v pondelok na slávnostnom nástupe v 5. pluku špeciálneho určenia (5. pšu) v Žiline.

     Doterajší veliteľ brigádny generál Branislav Benka pripomenul, že Veliteľstvo Síl pre špeciálne operácie (VeSŠO) sa podarilo vytvoriť v roku 2019. "Počet príslušníkov špeciálnych síl sa aktuálne blíži k číslu 1300. To je zhruba päť až šesť percent celkových tabuľkových počtov OS SR, čo je zaužívaný štandard v rámci Severoatlantickej aliancie," uviedol.

     Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) zdôraznil, že špeciálne sily mnohokrát preukázali, akým dôležitým pilierom sú pre SR. "Spomeniem excelentne zvládnutú evakuáciu civilov z Afganistanu. Ale aj úlohy, ktoré súvisia so situáciou na Ukrajine alebo s pandémiou COVID-19," doplnil Naď.

     Smerovanie SŠO je podľa nového veliteľa výborne nastavené. "Mojou úlohou je pokračovať, nie je dôvod na veľké zmeny. Pochopiteľne, že budem reagovať na aktuálny vývoj bezpečnostnej situácie a zavádzanie nových trendov. V minulosti sme dostali technické prostriedky, čo sa týka výzbroje a spojovacej techniky. Čo nám vyslovene chýba, je mobilita," dodal Krám.


TASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám ITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám ITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám ITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám ITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IIITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IIITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IIITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IIITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IIITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IIITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IIITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IIITASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IVTASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IVTASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IVTASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IVTASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IVTASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IVTASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IVTASR: OS: Novým veliteľom Síl pre špeciálne operácie sa stal J. Krám IV

Autor: TASR a poručíčka Miroslava Mindárová/VeSŠO , Foto: poručíčka Miroslava Mindárová/VeSŠO - Dátum: 07.11.2022
Čítanosť: 1998
Verzia pre tlač

Skočiť na menu