Zmena vo velení Spoločného operačného velitežstva


Zmena vo velení Spoločného operačného velitežstva           Za účasti velenia Ozbrojených síl Slovenskej republiky na čele s generálom Danielom Zmekom a generálneho tajomníka Služobného úradu MO SR Petra Kozáka dnes v historickej budove Spoločného operačného velitežstva v Banskej Bystrici odovzdal velenie generálmajor Ondřej Novosad svojmu nástupcovi brigádnemu generálovi Martinovi Michalkovi.

          Náčelník Generálneho štábu OS SR generál Zmeko počas slávnostného ceremoniálu poďakoval generálmajorovi Novosadovi a vyzdvihol jeho osobný príspevok k budovaniu ozbrojených síl na rôznych funkciách. Osobitne ocenil úspešný štart Spoločného operačného velitežstva v Banskej Bystrici, ako elementu vo velitežskej štruktúre ozbrojených síl, ktorej úlohou je komplexne plánova a riadi spoločné operácie pri obrane SR a pri riešení krízových situácií nevojenského charakteru a to samostatne alebo v koalícii s podporou vyčleneného úsilia ďalších zložiek.

„Ďakujem za dôveru, ktorá mi bola preukazovaná, vždy som si ju vežmi vážil. Pomáhala mi prekonáva ažké chvíle, ktoré služba vlasti so sebou prináša,“ uviedol vo svojom príhovore generál Novosad.

          Ako podotkol generálny tajomník Služobného úradu MO SR Peter Kozák, Spoločné operačné velitežstvo sídli v Banskej Bystrici v budove, ktorá sa priamo viaže k udalostiam Slovenského národného povstania. „To je odkaz, ktorý zaväzuje, zvl᚝ v dobe, v akej žijeme dnes, kedy mier a pokoj nie je samozrejmosou, kedy sa nᚠsused - Ukrajina bráni pred vzdušnými útokmi. Pánovi preberajúcemu velitežovi prajem veža zdaru a síl pri plnení úloh, ktoré ho v tejto funkcii čakajú,“ adresoval novému velitežovi SOV brigádnemu generálovi Martinovi Michalkovi spolu s uistením o podpore a ďalšej spolupráci.

          Generálmajor Novosad odchádza do výsluhového dôchodku po viac ako 42 rokoch v uniforme. Stál pri zrode jednej z najmladších zložiek ozbrojených síl, pôsobil v spojeneckých vojenských štruktúrach ako slovenský vojenský predstavitež, ale aj v pozícii veliteža pozemných síl, rôznych velitežských pozíciách v ich štruktúre či veliteža slovenského kontingentu nasadeného v operácii v Iraku.

Zmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstvaZmena vo velení Spoločného operačného velitežstva

Autor: plk. Štefan Zemanovič , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 16.12.2022
Čítanos: 3653
Verzia pre tlač

Skoči na menu