Nasadenie príslušníkov ZZ III. v boji proti pandémii


Nasadenie príslušníkov ZZ III. v boji proti pandémii
    Príslušníci ZZ III. Zemianske Kostoľany pôsobia už od začiatku pandémie pri plnení aktivít priamo spojených s opatreniami proti zabráneniu šírenia ochorenia COVID-19. Popri asistenčných úlohách spočívajúcich v skladovaní a rozvoze dezinfekčných komodít a nebezpečného odpadu vykonávajú aj vysoko rizikové aktivity. V r. 2021 počas II. vlny celosvetovej nákazy sú kontinuálne nasadzovaní v operácii „SPOLOČNÁ HRADBA“ v prospech Nemocnice s polikl. Prievidza so sídlom v Bojniciach a príslušného RÚVZ a Nemocnice Svet zdravia a RÚVZ v Partizánskom (triáž, trasovanie a činnosť na MOM), taktiež v operácii „SPOLOČNÁ ZODPOVEDNOSŤ“, kde ako koordinátori v pravidelných intervaloch podporujú samosprávu okresu Prievidza vo viac ako 20-tich testovacích miestach.
    
     Navyše každý týždeň tím prof. vojakov základne ako administratívny prvok odberových tímov v spolupráci s EOD Nováky pôsobí v dočasnom testovacom mieste objektu „Zámoček“ Zemianske Kostoľany pri testovaní PrV a zamestnancov útvarov a zariadení okrsku Prievidza a rtn. Bc. Miroslav Súľovský z Centra potrubnej dopravy plní úlohy zdravotníka v testovacom mieste Jaselských kasární posádky Topoľčany. Poďakovanie patrí všetkým vojakom a vojačkám, ktorí odvádzajú skvelú prácu a so cťou reprezentujú ZZ III.

Nasadenie príslušníkov ZZ III. v boji proti pandémNasadenie príslušníkov ZZ III. v boji proti pandémNasadenie príslušníkov ZZ III. v boji proti pandém

Autor: mjr. JUDr. Patrik ŠANTORA , Foto: mjr. JUDr. Patrik ŠANTORA - Dátum: 26.03.2021
Čítanosť: 3269
Verzia pre tlač

Skočiť na menu