Preskocit navigáciu

Návšteva ministra obrany vo Vojenskej polícii


Návšteva ministra obrany vo Vojenskej polícii

Kynológia Vojenskej polície so sídlom vo Vlkanovej – Hronseku má po rekonštrukcii priestorov k dispozícii 70 nových kotercov pre služobné psy. Tie pôvodné boli už dlhšiu dobu v dezolátnom stave a nespĺňali vhodné podmienky. Odbor krízového manažmentu, výcviku a kynológie Vlkanová – Hronsek tak môže už v najbližších dňoch realizovať odborné kynologické kurzy v nových priestoroch.

„Príslušníci Vojenskej polície vrátane kynológov odvádzajú vďaka svojim jedinečným spôsobilostiam skvelú prácu doma aj v zahraničí. Pri investíciách do infraštruktúry rezortu obrany preto nezabúdame ani na ich priestory a priestory ich štvornohých kolegov. Sú dôležitou súčasťou spôsobilostí Vojenskej polície a našou úlohou je odmeniť ich nielen skvelou starostlivosťou, ale tiež kvalitnými podmienkami,“ povedal minister obrany SR Jaroslav Naď, ktorý si realizovanú rekonštrukciu pozrel vo Vlkanovej – Hronseku aj osobne.

Nové priestory pre služobné psy ocenil aj riaditeľ Vojenskej polície plk. Valentín Cebo. „V rámci Odboru krízového manažmentu, výcviku a kynológie zabezpečujeme teoretickú a praktickú prípravu psovodov a služobných psov na plnenie ich služobných činností v pôsobnosti rezortu obrany. Jednou z podmienok kvalitne plnených úloh tejto súčasti Vojenskej polície sú samozrejme služobné psy v dobrom zdravotnom a výživovom stave, na čo dávame naozaj veľký dôraz a k čomu významne prispejú aj nové koterce,“ vyzdvihol.

Rekonštrukcia priestorov a kotercov v objekte Odboru krízového manažmentu, výcviku a kynológie Vlkanová – Hronsek začala v júni 2020 búraním starých múrov a odvozom stavebného odpadu. Nasledovalo budovanie nových, odolných a komfortných kotercov za použitia osvedčených, moderných a vysoko odolných materiálov, ktoré majú nízke nároky na údržbu a dostatočný priestor na umiestnenie búdy aj krmiva.

Takto vybudované koterce majú výrazne predĺženú životnosť, umožňujú ľahkú údržbu podlahy a sú spojené s vysokou úžitkovosťou. Rekonštrukcia prebiehala za každých poveternostných podmienok a v marci 2021 bola úspešne ukončená. Zrenovovaných bolo celkovo 8 radov kotercov, čo predstavuje 70 kotercov.


Návšteva ministra obrany vo Vojenskej políciiNávšteva ministra obrany vo Vojenskej políciiNávšteva ministra obrany vo Vojenskej políciiNávšteva ministra obrany vo Vojenskej políciiNávšteva ministra obrany vo Vojenskej políciiNávšteva ministra obrany vo Vojenskej políciiNávšteva ministra obrany vo Vojenskej polícii

Autor: MO SR , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 13.04.2021
Čítanosť: 6838
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share