Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Skĺbenie voj. tradícii, športu a pripomínanie si historických udalostí v podmienkach ZZ III. počas pandémie


Skĺbenie voj. tradícii, športu a pripomínanie si historických udalostí v podmienkach ZZ III. počas pandémie
Kostolianski profesionálni vojaci a zamestnanci si pripomenuli historické udalosti viažuce sa k ZZ III. a uctili tak významných hrdinov boja proti fašizmu, ktorí tvoria základ vojenských a bojových tradícií základne. V dňoch 5. až 9. mája 2021 počas služobnej telesnej prípravy i v osobnom voľne sa virtuálne preniesli do obdobia oslobodzovacích bojov Československa v roku 1945 a vzdali hold zásluhám osloboditeľov. Cieľom bolo prispieť spoločnými silami k symbolickým 127 876 km²; tie sa rovnajú vtedajšej rozlohe územia, ktoré oslobodili vojaci Červenej armády, vlastenci a spojenci. Každý kilometer aktivity sa počítal, bez pohľadu na zvolený spôsob (beh, chôdza, či cyklistika), navyše s charitatívnou podporou  „Spolku Vlčí Máky“ alebo „Vojenskej podpornej nadácie“.
Možnosť bezpečného športovania v období trvajúcej pandémie v akcii pod názvom „Virtuální běh osvobození“ využili: z. Martina Vrtielová, z. Ing. Anna Zelezníková, mjr. JUDr. Patrik Šantora, kpt. Ing. Ľuboš Pilch, por. Ing. Ján Franc, por. Ing. Peter Jankov, nrtm. Ing. Roman Mikula, nrtm. Juraj Hladký, rtm. Anton Homola, čat. Stanislav Zelezník, des. Stanislav Varačka, slob. Pavel Struhárik, voj. Lukáš Škvarenina a des. Dávid Pánis (bežal počas mierovej misie UNFICYP na Cypre). Zaujímavosťou je, že spoločným príspevkom v sumáre 326,19 km profesionálni vojaci a zamestnanci ZZ III. presiahli métu 301 km² oslobodeného územia priľahlého okresu Partizánske, kde padol do zajatia kapitán Adolf Weinhold, veliteľ základne a hrdina SNP.

Kostolianski profesionálni vojaci a zamestnanci si pripomenuli historické udalosti viažuce sa k ZZ III. a uctili tak významných hrdinov boja proti fašizmu, ktorí tvoria základ vojenských a bojových tradícií základne. V dňoch 5. až 9. mája 2021 počas služoKostolianski profesionálni vojaci a zamestnanci si pripomenuli historické udalosti viažuce sa k ZZ III. a uctili tak významných hrdinov boja proti fašizmu, ktorí tvoria základ vojenských a bojových tradícií základne. V dňoch 5. až 9. mája 2021 počas služoKostolianski profesionálni vojaci a zamestnanci si pripomenuli historické udalosti viažuce sa k ZZ III. a uctili tak významných hrdinov boja proti fašizmu, ktorí tvoria základ vojenských a bojových tradícií základne. V dňoch 5. až 9. mája 2021 počas služo

Autor: mjr. JUDr. Patrik ŠANTORA , Foto: mjr. JUDr. Patrik ŠANTORA - Dátum: 13.05.2021
Čítanosť: 3715
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share