Preskocit navigáciu

RLS (real life support) – logistická podpora cvičenia Slovenský štít 2022


RLS (real life support) – logistická podpora cvičenia Slovenský štít 2022

Logistická podpora je neoddeliteľnou súčasťou každého vojenského cvičenia. Zabezpečenie stravy, ubytovacích priestorov a odborná starostlivosť o vojenskú techniku je len malou časťou pôsobenia logistických jednotiek.


Cvičenia Slovenský štít 2022 sa zúčastňuje jednotka RLS, ktorá je zložená z príslušníkov PS OS SR a koordinovaná najmä príslušníkmi Brigády bojového zabezpečenia PS OS SR. Veliteľom jednotky RLS pre Slovenský štít 2022 je podplukovník Marek Krchňavý, veliteľ 14.práporu logistiky Topoľčany. Na logistickej podpore v rámci RLS sa podieľa okolo 300 profesionálnych vojakov. Medzi ich hlavné úlohy patrí zabezpečenie ubytovania pre cvičiacich v CV Lešť (pre približne 1500 vojakov), vybudovanie táborov v poľných podmienkach, stravovanie cvičiacich v CV Lešť aj v posádkach – RLS disponuje v priestoroch CV Lešť šiestimi jednotkami na prípravu stravy a ôsmimi výdajňami stravy, ďalej úlohy ako koordinácia prepráv a presunov rôzneho druhu materiálu a techniky (spolu vyčlenených približne 300 kusov rôznej techniky v prospech cvičiacich), vagónovanie techniky, zabezpečenie opráv techniky, výzbroje a skladovanie munície. Zabezpečujú tiež výdaj pohonných hmôt a napríklad aj zdravotnícke zabezpečenie pre cvičiacich vojakov prostredníctvom ROLE 1.

Široké spektrum podporných aktivít, ktoré zabezpečuje jednotka RLS, si vyžaduje dlhodobé plánovanie a prípravu, a tiež dlhé týždne koordinácie, práve preto logistická podpora strávi v priestoroch CV Lešť najdlhšie obdobie.


RLS (real life support) RLS (real life support) RLS (real life support) RLS (real life support) RLS (real life support) RLS (real life support) RLS (real life support) RLS (real life support) RLS (real life support) RLS (real life support) RLS (real life support) RLS (real life support) RLS (real life support) RLS (real life support)

Autor: PAO SLSD2022 , Foto: PAO SLSD2022 - Dátum: 19.05.2022
Čítanosť: 2409
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share