Preskocit navigáciu

Generál Macko v 5. pluku špeciálneho určenia


Generál Macko v 5. pluku špeciálneho určenia V stredu 3. novembra 2010 navštívil náčelník Štábu operácií Generálneho štábu OS SR, brigádny generál Pavel Macko, 5. pluk špeciálneho určenia v Žiline.

Návšteva začala nástupom pluku, počas ktorého generál príslušníkom zdôraznil dôležitosť, jedinečnosť a unikátnosť 5. pluku špeciálneho určenia ako jediného reprezentanta špeciálnych síl v ozbrojených silách Slovenskej republiky. „Ste jedineční, ste elita, apelujem a spolieham sa na váš cit pre udržanie správneho balansu a rozpoznanie rozumnej hranice rozvážnosti a rozhodnosti pri plnení úloh“, povedal generál prítomným a dodal: „Želám vám všetkým počas výcviku, v osobnom živote ale i počas operačného nasadenia pevné zdravie, dobré rodinné zázemie, dostatok odvahy a psychickej a fyzickej sily“.

Generál Pavel Macko sa ďalej zúčastnil brífingu veliteľa pluku, počas ktorého bol plukovníkom Ľubomírom Šebom zoznámený s určením, poslaním a úlohami pluku, s aktuálnymi problémami pluku v materiálnom a technickom zabezpečení. Návšteva náčelníka Štábu operácií GŠ pokračovala prehliadkou chránených priestorov, obväziska pluku a výcvikových priestorov.

Príslušníci pluku v týždni od 2. – 5. novembra 2010 vykonávajú cvičné zoskoky vo výcvikovom priestore Žilina - Hradisko, ktorých sa generál Pavel Macko v čase svojej návštevy zúčastnil ako pozorovateľ.

 


Generál Macko v 5. pluku špeciálneho určeniaGenerál Macko v 5. pluku špeciálneho určeniaGenerál Macko v 5. pluku špeciálneho určeniaGenerál Macko v 5. pluku špeciálneho určeniaGenerál Macko v 5. pluku špeciálneho určeniaGenerál Macko v 5. pluku špeciálneho určeniaGenerál Macko v 5. pluku špeciálneho určeniaGenerál Macko v 5. pluku špeciálneho určeniaGenerál Macko v 5. pluku špeciálneho určeniaGenerál Macko v 5. pluku špeciálneho určenia

Autor: 5. pšu – npor. Mário Pažický , Foto: 5. pšu – npor. Mário Pažický - Dátum: 03.11.2010
Čítanosť: 64342
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share