Preskocit navigáciu

Podplukovník Matta odovzdal velenie práporu


Podplukovník Matta odovzdal velenie práporu

V utorok 30. novembra 2010 na slávnostnom nástupe v Martine odovzdal velenie opravárenského práporu podplukovník Ľubomír Matta za prítomnosti veliteľa síl výcviku a podpory generálmajora Petra Vojteka.

Podplukovník Matta po viac ako roku v pozícii veliteľa opravárenského práporu v Martine hlásil veliteľovi Spoločnej logistickej podpornej skupiny plukovníkovi Petrovi Banášovi odovzdanie velenia vojenského útvaru majorovi Romanovi Baroniakovi. Generálmajor Vojtek poďakoval za kvalitnú prácu, ktorú prápor pod velením odchádzajúceho veliteľa odovzdal v prospech Ozbrojených síl SR a vyzdvihol vysoké odborné znalosti príslušníkov útvaru v odbornostiach dielenských špecialistov prezentované na všetkých cvičeniach. „Mal som možnosť vidieť prácu vašich ľudí na poslednom certifikačnom cvičení Národného podporného prvku mechanizovanej prápornej skupiny na Záhorí, a musím uznať, že sú skutoční odborníci vo svojej oblasti,“ dodal veliteľ síl. Na záver veliteľ síl zaželal odchádzajúcemu veliteľovi ako aj všetkým príslušníkom opravárenského práporu šťastné prežitie Vianočných sviatkov, pevné zdravie a dostatok energie pri plnení náročných úloh v novom roku.

Podplukovník Ľubomír Matta po vyštudovaní fakulty protivzdušnej obrany pozemného vojska v Liptovskom Mikuláši pôsobil vo veliteľských funkciách Protilietadlového pluku a neskôr zastával riadiace funkcie Výcvikovej základne PVO. V rokoch 2005 až 2008 bol veliteľom Základnej výcvikovej školy a do roku 2009 velil Odbornej výcvikovej škole letectva, PVO, KIS a EPs na Mokradi. Od 1. decembra 2010 bude pôsobiť na personálnom úrade Štábu pre podporu operácií Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky na pozícii Náčelníka odboru podpory velenia, zástupcu riaditeľa úradu.


Podplukovník Matta odovzdal velenie práporuPodplukovník Matta odovzdal velenie práporuPodplukovník Matta odovzdal velenie práporuPodplukovník Matta odovzdal velenie práporuPodplukovník Matta odovzdal velenie práporu 2Podplukovník Matta odovzdal velenie práporu 2Podplukovník Matta odovzdal velenie práporu 2Podplukovník Matta odovzdal velenie práporu 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: šbnrtm. Ján Brida - Dátum: 01.12.2010
Čítanosť: 19555
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share