Preskocit navigáciu

Odchádza veliteľ poddôstojníckej akadémie v Martine


Odchádza veliteľ poddôstojníckej akadémie v Martine

Veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Peter Vojtek v pondelok 14. februára 2011 prijal veliteľa Poddôstojníckej akadémie Práporu výcviku v Martine štábneho nadrotmajstra Mareka Soldána a pri príležitosti jeho odchodu do zálohy mu poďakoval za prácu a udelil pamätný odznak Síl výcviku a podpory OS SR II. stuňa.

Štábny nadrotmajster Marek Soldán odchádza do zálohy po sedemnástich rokoch služby v Ozbrojených silách SR. V priebehu svojej kariéry prešiel funkciou výkonného poddôstojníka, veliteľa čaty, mladšieho pomocníka operačného oddelenia, veliaceho poddôstojníka a od 1. júla 2009 velil poddôstojníckej akadémii pod Práporom Výcviku v Martine. Od roku 2005, kedy ukončil ročný kurz pre štábnych nadrotmajstrov v USA, participoval na tvorbe mnohých služobných predpisov a pomôcok, vykonával aj funkciu pracovníka pre styk s verejnosťou a publikoval články vo vojenských periodikách.


Odchádza veliteľ poddôstojníckej akadémie v MartineOdchádza veliteľ poddôstojníckej akadémie v MartineOdchádza veliteľ poddôstojníckej akadémie v Martine

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 15.02.2011
Čítanosť: 19207
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share