Preskocit navigáciu

Kačmár s dôstojníkmi kurzu národnej bezpečnosti


Kačmár s dôstojníkmi kurzu národnej bezpečnosti

Úlohy síl výcviku a podpory v systéme Ozbrojených síl a z nich vyplývajúcu štruktúru prezentoval veliteľ síl generálmajor Ján Kačmár pre účastníkov Kurzu národnej bezpečnosti v utorok 6. februára 2006 na veliteľstve v Trenčíne.

Na plánovanom stretnutí veliteľ zdôraznil postavenie síl výcviku a podpory ako rovnocennej súčasti Ozbrojených síl SR spolu so silami pozemnými a vzdušnými. „Vznikli v roku 2002 s cieľom oddeliť výcvik družstva a poddôstojníkov od bojových jednotiek, sústrediť riadenie logistiky do jedného centra, zefektívniť systém spojenia pre podporu velenia ozbrojených síl a zefektívniť podporu činnosti ministerstva obrany,“ povedal Kačmár na úvod. Rovnako predstavil podriadené veliteľstvá, ich dislokáciu a zodpovednosť za úlohy výcviku, logistiky, spojenia a zabezpečenia činnosti bratislavskej posádky. V záverečnej diskusii odpovedal veliteľ na otázky príslušníkov kurzu národnej bezpečnosti. Zaujímali ich najmä spôsoby udržania kvalitného odborného personálu, úroveň komunikácie medzi operačnými veliteľstvami ako i možnosti využitia vojenských výcvikových priestorov jednotkami iných štátov.

Príslušníci Kurzu národnej bezpečnosti patria medzi vybraných predstaviteľov Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ktorí sa priamo podieľajú na tvorbe a realizácii bezpečnostnej a obrannej politiky. Kurz prebieha v Národnej akadémii obrany (www.nao.sk) a je zameraný na komplexné štúdium národnej bezpečnosti a obrany s cieľom prehĺbiť a rozvinúť samostatné, tvorivé, analytické, kritické, koncepčné myslenie a získať spôsobilosti, ktoré sú potrebné pri tvorbe a realizácii bezpečnostnej a obrannej politiky.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 07.02.2007
Čítanosť: 17699
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share