Preskocit navigáciu

Letecké zásobovanie misie ISAF v Afganistane


Letecké zásobovanie misie ISAF v Afganistane

V dňoch 19. až 21. júla 2011 zabezpečila Multifunkčná zásobovacia základňa z Nemšovej dodávku materiálu do misie ISAF v Afganistane cestou leteckého závozu z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave na vojenskú časť medzinárodného letiska v Kandaháre.

Obojsmerný zásobovací let bol vykonaný súkromným dopravcom na lietadle IL 76 TD, v ktorom boli do Kandaháru prepravené dva ubytovacie kontajnery pre ženy a jeden sanitárny kontajner pre potreby žien v operácii ISAF. V jednom z kontajnerov sa nachádzalo aj 500 spacích vakov, ktoré boli prepravené v rámci voľných prepravných kapacít ako humanitnú pomoc. Spacie vaky pochádzajú z nadbytočných zásob OS SR a v spolupráci s neziskovou organizáciou Evanjelická diakonia na Slovensku boli zaslané v poradí už ako piata humanitná pomoc pre domáce obyvateľstvo.

Spiatočným letom budú na Slovensko prepravené dve špeciálne kontajnerové elektrocentrály určené do generálnej opravy a desať paliet s drobným výstrojom a súčiastkami.


Letecké zásobovanie misie ISAF v AfganistaneLetecké zásobovanie misie ISAF v AfganistaneLetecké zásobovanie misie ISAF v AfganistaneLetecké zásobovanie misie ISAF v AfganistaneLetecké zásobovanie misie ISAF v Afganistane  2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 21.07.2011
Čítanosť: 16022
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share