Preskocit navigáciu

Poddôstojníckej sú okrem kolegov aj dobrí priatelia


Poddôstojníckej sú okrem kolegov aj dobrí priatelia

Príslušníci Poddôstojníckej akadémie sa v posledný júlový deň stretli v priestoroch poddôstojníckeho klubu Práporu výcviku Martin s dlhoročným kolegom, starším inštruktorom nadrotmajstrom Petrom Mazurekom, ktorý 1. augusta opúšťa rady príslušníkov Poddôstojníckej akadémie a posilní poddôstojnícky zbor príslušníkov Vzdušných síl.
Na stretnutí sa zúčastnili veliaci poddôstojník síl výcviku a podpory Ozbrojených síl Slovenskej republiky štábny nadrotmajster Ján Brida, zástupca veliteľa Práporu výcviku major Nikola Vicena, veliteľ Poddôstojníckej akadémie štábny nadrotmajster Milan Pavlík, ako aj inštruktorský zbor Poddôstojníckej akadémie.
Veliaci poddôstojník síl výcviku a podpory štábny nadrotmajster Ján Brida vo svojom úvodnom príhovore zdôraznil najmä skutočnosť, že Poddôstojnícku akadémiu opúšťa inštruktor, ktorý patril k najlepším. Opúšťa ju skvelý človek, kolega a profesionál vo svojom obore. Poďakoval mu za dlhoročnú prácu v prospech centralizovaného vzdelávania a výcviku mužstva a poddôstojníkov ozbrojených síl, poprial mu všetko dobré na novom pôsobisku a odovzdal mu pamätnú mincu.
Veliteľ Poddôstojníckej akadémie štábny nadrotmajster Milan Pavlík pripomenul vo svojom príhovore najmä fakt, že nadrotmajster Mazurek bol príslušníkom Poddôstojníckej akadémie od jej vzniku a to viac ako desať rokov. „Peter sa podieľal na výcviku veľkého množstva profesionálnych poddôstojníkov ozbrojených síl. Jeho profesionalita a schopnosť samostatne hľadať riešenia, zlepšovať a zefektívňovať výcvik, ako aj schopnosť zvyšovania vlastných odborných kvalít, je obdivuhodná,“ dodal veliteľ.
Zástupca veliteľa Práporu výcviku Martin major Nikola Vicena, ako niekdajší príslušník Poddôstojníckej akadémie, ktorý nadrotmajstra Mazureka pozná už od jeho začiatkov pôsobenia v akadémii, zaspomínal vo svojom príhovore najmä na neľahké, ale pekné časy spoločných začiatkov a budovania jednotlivých kurzov, ako aj samotného systému výcviku poddôstojníkov, ktorého nositeľom a pokračovateľom je aj súčasná Poddôstojnícka akadémia.
Nadrotmajster Peter Mazurek sa na záver všetkým poďakoval za podporu a pomoc počas pôsobenia v Poddôstojníckej akadémii. Okrem iného vyzdvihol aj skutočnosť, že poddôstojníci sú okrem kolegov aj dobrí priatelia, čo sa významnou mierou prejavovalo aj počas jeho inštruktorskej praxe. Z tohto dôvodu nezabudol ani na zosnulých kolegov a priateľov rotmajstra In memoriam Miroslava Hrušku a rotmajstra Pavla Dzivého, ktorí nás náhle a tragicky navždy opustili, ale neprestávajú byť našimi blízkymi a teda našou súčasťou.
Na záver stretnutia sa veliteľ Poddôstojníckej akadémie taktiež rozlúčil s nadrotmajstrom Branislavom Kučerom, ktorý odchádza z Poddôstojníckej akadémie na rotu základného vojenského výcviku, aby tak svojimi skúsenosťami a nespornými schopnosťami pomohol v príprave a výcviku novoprijatých príslušníkov Ozbrojených síl SR a zároveň uviedol do funkcie veliaceho poddôstojníka Funkčných a Odborných kurzov perspektívneho kolegu a profesionála súčasného staršieho inštruktora nadrotmajstra Milana Lesaya. Obom poprial veľa úspechov v nových pozíciách a pri tejto príležitosti im odovzdal pamätný list.


aaa

Autor: nadrotmajster Mgr. Milan PAVLÍK , Foto: rtm. Roman ŽIFČÁK - Dátum: 02.08.2013
Čítanosť: 13938
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share