Preskocit navigáciu

Základný vojenský výcvik v Martine absolvuje 156 čakateľov prípravnej štátnej služby


Základný vojenský výcvik v Martine absolvuje 156 čakateľov prípravnej štátnej služby
Brány Práporu výcviku sa po prvý krát v roku 2014 otvorili 13. januára pre 156 čakateľov prípravnej štátnej služby, ktorí tu absolvujú základný vojenský výcvik a Kasárne    4. čs. brigády Martin sa im stanú na deväť týždňov domovom. Medzi čakateľmi prípravnej štátnej služby je aj deväť žien.
 
Po úspešnom absolvovaní všetkých predpísaných prijímacích procedúr a vystrojení potrebným materiálom v Regionálnom stredisku naturálneho odievania Multifunkčnej zásobovacej základne Západ v Nemšovej, boli nováčikovia zaradení do výcvikových čiat, u ktorých okamžite začal výcvik.
 
Príprava budúcich profesionálnych vojakov sa uskutoční na základe novelizovaných programov základného vojenského výcviku, do ktorých boli zapracované poznatky a skúsenosti získané počas doterajšieho výcviku, ako aj nové požiadavky od zložiek Ozbrojených síl SR. Čakatelia absolvujú výcvik zameraný na zvládnutie základných vojenských zručností, ktoré budú preverené vo Výcvikovom priestore Vojenského obvodu Lešť počas výcviku v streleckej príprave, ale najmä pri záverečnom cvičení na posádkovom cvičisku Sučany.
 
Po úspešnom absolvovaní základného vojenského výcviku budú v marci 2014, za prítomnosti rodinných príslušníkov a pozvaných hostí, slávnostne vyradení a nastúpia na prvé predurčené funkcie v kariére profesionálneho vojaka do svojich materských vojenských útvarov.

fotofotofotofotofotofotofoto

Autor: rtn. Stanislav Héger , Foto: rtn. Stanislav Héger - Dátum: 14.01.2014
Čítanosť: 12861
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share