Preskocit navigáciu

Vrchný veliteľ spojeneckých síl pre transformáciu na Slovensku


Vrchný veliteľ spojeneckých síl pre transformáciu na Slovensku

Na pozvanie náčelníka Generálneho štábu OS SR pricestoval na návštevu Slovenskej republiky Vrchný veliteľ spojeneckých síl pre transformáciu NATO (SACT) generál André Lanata.
Na úvod návštevy v krátkosti rokoval generál Lanata s ministrom obrany Petrom Gajdošom. Po prijatí nasledoval program počas ktorého SACT predniesol prednášku spojenu s diskusiou o budúcnosti vojenstva v podmienkach súčasných bezpečnostných výziev, na ktorej sa okrem veliteľského zboru ozbrojených síl zúčastnili aj vrcholový funkcionári ministerstiev obrany a zahraničných vecí a Európskych záležitostí. Z pôvodne plánovaných 45 minút sa diskusia predĺžila na viac ako 90 minút, čo na záver ocenil aj generál Lanata.
Druhý deň navštívil generál Lanata trenčianske medzinárodné Centrum výnimočnosti pre oblasť odstaňovania nástražných výbušných prostriedkov (NATO COE EOD), ktoré patrí do jeho podriadenosti.

Návšteva Vrchného veliteľa spojeneckých vojsk pre transformáciu NATO, po podobných návštevách predsedov vojenských výborov NATO a EU v lete tohto roku, poskytla vysokým aliančným funkcionárom reálny obraz o stave a fungovaní Ozbrojených síl SR a veliteľskému zboru zasa najčerstvejšie informácie o súčasných trendoch v oblasti transformácie Aliancie.


Vrchný veliteľ spojeneckých síl pre transformáciu na SlovenskuVrchný veliteľ spojeneckých síl pre transformáciu na SlovenskuVrchný veliteľ spojeneckých síl pre transformáciu na SlovenskuVrchný veliteľ spojeneckých síl pre transformáciu na SlovenskuVrchný veliteľ spojeneckých síl pre transformáciu na Slovensku 2Vrchný veliteľ spojeneckých síl pre transformáciu na Slovensku 2Vrchný veliteľ spojeneckých síl pre transformáciu na Slovensku 2Vrchný veliteľ spojeneckých síl pre transformáciu na Slovensku 2Vrchný veliteľ spojeneckých síl pre transformáciu na Slovensku 3

Autor: OOd NGŠ , Foto: OOd NGŠ PP a CoE EOD - Dátum: 17.09.2019
Čítanosť: 10515
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share