Preskocit navigáciu

Návšteva veľvyslanca USA


Návšteva veľvyslanca USA

          Dňa 6. marca 2023 navštívil Spoločné operačné veliteľstvo OS SR veľvyslanec Spojených štátov amerických, Jeho Excelencia Gautam Rana, spolu s pridelencom obrany USA, podplukovníkom Casey Shuffom. 
          Vzácnu, historicky prvú zahraničnú návštevu v sídle Spoločného operačného veliteľstva privítal jej veliteľ, brigádny generál Martin Michalko. V rámci informačného brífingu predstavil brigádny generál Michalko zahraničnej delegácii štruktúru Spoločného operačného veliteľstva, jeho poslanie, pôsobnosť a úlohy. Témou rokovania bola aj diskusia o aktuálnej bezpečnostnej situácii, týkajúca sa prebiehajúcej vojny na Ukrajine, ako aj hybridné hrozby, ktoré predstavujú komplexnú výzvu pre Slovenskú republiku ako celok.  
          V rámci rokovania boli zhodnotené aj výsledky vojenskej bilaterálnej spolupráce, týkajúcej sa nášho veliteľstva a prediskutované možnosti jej pokračovania v nasledujúcom období. Obe strany sa zhodli na nesmiernej dôležitosti prehlbovania vzájomnej spolupráce pre posilnenie súdržnosti a jednoty v rámci členských krajín NATO v reakcii na zložitú bezpečnostnú situáciu v regióne.


Návšteva veľvyslanca USANávšteva veľvyslanca USANávšteva veľvyslanca USANávšteva veľvyslanca USANávšteva veľvyslanca USA

Autor: SOV - Dátum: 08.03.2023
Čítanosť: 1900
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share