Preskocit navigáciu

Príslušníci Vojenskej polície na kurze v Čechách


Príslušníci Vojenskej polície na kurze v Čechách

V dňoch 24. - 28. marca 2014 mjr. Valentín CEBO (Útvar Vojenskej polície Topoľčany), kpt. Pavol SÁLUS (Centrum výcviku a kynológie Vojenskej polície), kpt. Ján KUIŽ (Útvar Vojenskej polície Prešov) a npor. Róbert BETÁK (Útvar Vojenskej polície Bratislava) absolvovali Modulárny kurz techniky jazdy. Kurz bol vedený inštruktormi Odbornej školy Vojenskej polície (VP) Vyškov a prizvanými príslušníkmi VP a primárne bol vykonávaný pre 24 frekventantov VP ČR.

Prvá časť teoretickej prípravy bola vykonaná v priestoroch Odbornej školy VP Vyškov, jej druhá časť počas ktorej vykonal prednášku z bezpečnosti v cestnej premávke aj kpt. Sálus sa konala v priestoroch bývalého letiska v Bechyni.

Praktická časť bola zamerané na jazdy zručnosti a zvládanie krízových situácií v rôznych modulových situáciách, ktoré môžu nastať počas výkonu služobných povinností pri jazde so zvláštnymi výstražnými znameniami alebo pri jazde v kolóne počas ochrany a sprevádzania. Výcvik bol vykonávaný na výcvikových vozidlách alebo na vozidlách, ktoré sa používajú vo výkone pričom na nich boli vymenené kolesá s pneumatikami, ktoré nespĺňajú podmienky pre použitie v cestnej premávke, ale pre výcvik sú postačujúce.

Akýkoľvek výcvik pri ktorom si vodič môže prakticky vyskúšať nielen svoje schopnosti, ale i vlastnosti a správanie sa vozidla v krízových situáciách v priestore bez cestnej premávky, má obrovský prínos pre bezpečnosť v reálnej cestnej premávke, pretože skúsenosť vodiča pre bezpečné riadenie pri dnešnej intenzite premávky je rozhodujúca.


Príslušníci Vojenskej polície na kurze v ČecháchPríslušníci Vojenskej polície na kurze v ČecháchPríslušníci Vojenskej polície na kurze v ČecháchPríslušníci Vojenskej polície na kurze v ČecháchPríslušníci Vojenskej polície na kurze v ČecháchPríslušníci Vojenskej polície na kurze v ČecháchPríslušníci Vojenskej polície na kurze v ČecháchPríslušníci Vojenskej polície na kurze v Čechách

Autor: kpt. Ing. Pavol Sálus , Foto: kpt. Ing. Pavol Sálus - Dátum: 01.04.2014
Čítanosť: 10644
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share