Preskocit navigáciu

Príslušníci Vojenskej polície si uctili pamiatku obetí leteckého nešťastia


Príslušníci Vojenskej polície si uctili pamiatku obetí leteckého nešťastia Dňa 19.1.2015 za účasti najvyšších predstaviteľov Ministerstva obrany Slovenskej republiky a Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky si príslušníci Vojenskej polície uctili pamiatku obetí leteckého nešťastia v maďarskej obci Hejce a na vrchu Borsó, ktorá sa stala presne pred 9 rokmi.

Pri leteckom nešťastí vojenského špeciálu AN-24 vtedy zahynulo 42 príslušníkov vrátane 4 vojenských policajtov – pplk. Ľuboša Beláka, kpt. Igora Scígeľa, npráp. Róberta Letka a práp. Vlastimila Čepičana.

Najväčšiu leteckú tragédiu v dejinách Ozbrojených síl SR pripomína na mieste rad pamätníkov a priamo v obci Hejce pamätník, ktorý odhalili v roku 2007. Jeho ústredným motívom je bronzová socha padajúcej postavy, obkolesená do bronzu zaliatymi štyrmi 6-metrovými stromami, ktoré sa pri páde lietadla zlomili. Pamätník je postavený na podstavci z tatranskej žuly.



Riaditeľ Vojenskej polície si uctil pamiatku obetí leteckého nešťastiaRiaditeľ Vojenskej polície si uctil pamiatku obetí leteckého nešťastiaRiaditeľ Vojenskej polície si uctil pamiatku obetí leteckého nešťastiaRiaditeľ Vojenskej polície si uctil pamiatku obetí leteckého nešťastia

Autor: VP - Dátum: 21.01.2015
Čítanosť: 7939
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share